fredag 15. januar 2010

Rote seg bort i en havjungel av ancistruser og stimfisk?

Jeg har alltid hatt lyst på akvarie, men blir helt forvirret når jeg leser på nybegynnerforumet. Men etter å ha lest litt i dag har jeg funnet ut følgende for å nevne noe:


Man bør anskaffe minst 60-80 liters akvarium, med varmekolbe og filterpumpe. Det første som innredes med er sand, røtter, stein, planter. Et lag på 5 cm sand er fint. Vask sand som skal være i akvariet med vann før det legges i akvariet (da slipper man støv som virvler). Såpe skal aldri brukes på noe som skal i et akvarie.


Dette er et bilde av en Ancitruse:
 Karet fylles opp med vann, og varmekolben settes på 25 grader celcius. Når vannet har nådd temperaturen kan planter, røtter og stein plasseres i akvariet. Røtter på plantene settes ned i sanden. Potter og vatt på planter skal fjernes. Kjøp først 2-3 hardføre fisk til akvariet (eksempel  sverddrager, platy og blå gurami) mens filteret ”kjøres inn” – filteret må nemlig få en viss bakteriemengde som kan bryte ned ulumsheter i karet. Det er derfor det ikke er lurt å pøse på med fisk i akvariet. De kan nemlig bli forgiftet!!! :-o Man må deretter anskaffe seg et vanntestsett, og sjekke etter 15-16 dager for nitritt. Dersom det er nitritt i vannet, må det byttes ut 40% av vannet i karet inntil nitritt er borte. Når vannet er ”friskmeldt” kan man kjøpe flere fisk, men da kun få av gangen. Fiskene må også passe sammen. Filteret skal aldri vaskes mye, men kan ristes litt i ei bøtte med akvarievann for å få ut grums og rester av diverse.

Må finne ut mer om bytting av vann. Ante ikke at akvarier var så kompliserte!!! Men jeg har fortsatt litt lyst på når jeg blir 25 :-)


Ingen kommentarer: